Kirjoittajasta

Olen Marita Hietasaari ja asun Oulaisissa Piipsjärven rannalla. Työskentelen Ylivieskan kaupunginkirjastossa informaatikkona. Asiakaspalvelun lisäksi työhöni kuuluu muun muassa kirjaston verkkosivujen päivittäminen ja uusien verkkosisältöjen tuottaminen, kirjallisuuspiirien ohjaaminen ja kirjavinkkaustapahtumien järjestäminen. Ylivieskan kaupunginkirjasto kuuluu Joki-kirjastoihin.

Opintoni suoritin Oulun yliopistossa. Työn ohessa teen edelleen kirjallisuudentutkimusta. Tutkimusaiheitani ovat historiallinen romaani, suomenruotsalainen kirjallisuus ja postmodernismi. Väitöskirjan jälkeinen tutkimukseni käsittelee sodan representaatioita kaksituhattaluvun historiallisessa fiktiossa. Olen julkaissut aiheesta artikkeleita ja monografian Sodan muisti. Talvi-, jatkosota ja Lapin sota 2000-luvun historiallisessa romaanissa (Avain, 2016). Sisällissotaan liittyviä tekstejä olen julkaissut tämän blogin alasivulla 1918.

Blogissani julkaisen sekä tutkimukseeni liittyviä tekstejä että kirja-arvioita. Vuoden 2021 aikana olen arvosteluissa keskittynyt yhä enemmän sisällissotaan ja yleensä sotia käsitteleviin romaaneihin ja tietokirjoihin sekä pohjoismaiseen kirjallisuuteen.

Arvosteltavat kirjat hankin milloin mistäkin: lainaan kirjastosta, ostan tai pyydän kustantajalta arvostelukappaleen. En mainitse erikseen, mitä kautta kirja on hankittu, sillä se ei vaikuta arviooni. Kritiikki, oli se julkaistu sanomalehdessä tai verkossa, on joka tapauksessa subjektiivinen. Periaatteeni on kuitenkin, että jos en löydä teoksesta mitään hyvää sanottavaa, en kirjoita siitä.